A vásárlás menete webáruházunkban

Webáruházunkon keresztül egyszerűen vásárolhat Beillen broadcast akkumulátorokat és egyéb termékeket. Válassza ki a kívánt termékeket, adja meg a mennyiséget, majd kattintson a "Hozzáadás a kosárhoz" gombra. Ha befejezte, válassza a "Fizetés" gombot.


Regisztráció (opcionális)

A fizetési folyamat során először meg kell adnia szállítási és számlázási adatait. Ha előzőleg már regisztrált nálunk, elég lesz begépelnie azonosítóját és jelszavát.
Ha még nem járt nálunk, adatai begépelése során lehetősége van a regisztrációra is. Bár a vásárláshoz ez nem kötelező, mégis javasoljuk hogy regisztráljon nálunk, így legközelebbi rendelését már gyorsabban adhatja le. A regisztráció egyéb előnyökkel is jár: nyomon követheti eddigi rendeléseit, illetve speciális, csak regisztrált felhasználóinknak szánt árengedményekre is jogosult lehet.


ÁFA

A termékek nettó árát Magyarországon 27% ÁFA terheli. Mivel cégünk magyarországi székhelyű, magyarországi vásárlóink számára kötelezően felszámítjuk az ÁFÁ-t, függetlenül attól, hogy rendelkeznek-e EU-s adószámmal.

EU tagállamokból érkező vevőink az ÁFA megfizetése nélkül vásárolhatnak nálunk, ha rendelkeznek érvényes EU adószámmal. Ehhez feltétlenül szükséges, hogy a regisztráció során adják meg érvényes EU adószámukat, szállítási címük pedig az adószámot kibocsátó országban legyen.

A regisztráció során megadott EU adószámot rendszerünk automatikusan ellenőrzi a VIES-en keresztül. Előfordulhat, hogy a VIES szolgáltatás átmenetileg nem elérhető, és nem tudjuk a megadott adószámot ellenőrizni. Ebben az esetben kérjük hagyja az EU adószám rovatot üresen, és juttassa el adószámát közvetlenül erre a címre: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Fenntartjuk a jogot, hogy a kiszállítás előtt további dokumentumokat kérjünk be a vevőtől az adómentes státusz ellenőrzésének céljából.

EU-n kívüli vásárlóink ÁFA mentesen vásárolhatnak. Fontos tudni, hogy az import során vám és egyéb helyi adók terhelhetik a vásárlást, ezek megfizetése a vevő kötelessége.

Rendszerünk alaphelyzetben a termékek bruttó árával számol. Kérjük jelentkezzen be az oldalra, hogy a szállítási helyének és ÁFA adatainak megfelelően kalkulált árakat láthassa.


Szállítás

A fizetési folyamat során lehetősége lesz megerősíteni vagy módosítani a szállítási címét, illetve kiválaszthatja az Önnek megfelelő szállítási opciót. A kiszállítást a DPD illetve Budapesten belül a Gepárd Futárszolgálat segítségével bonyolítjuk. A DPD belföldön 1-2 munkanap alatt szállítja házhoz a megrendelt termékeket. A megrendelt árut a vételár beérkezését követő munkanapon adjuk át a futárnak. A Gepárd Budapesten belül néhány óra alatt kiszállítja a megrendelt termékeket. Aznapi kiszállítást csak munkanapokon déli 12 óra előtt leadott és kifizetett rendelések esetén tudunk vállalni, a készlet függvényében.
 
A kiszállítás Magyarországon belül ingyenes, amennyiben rendelésének összértéke meghaladja a bruttó 50.000 Ft-ot.

Rendszerünk a szállítési díjon felül vámkezelési költséggel is számol, ha EU-n kívüli országból rendel. Ez a plusz díj nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő vámot és egyéb helyi adókat, kizárólag az export és import vámkezelés DPD által végzett adminisztrációs költségét foglalja magában.

A következő országokba szállítunk:
Ausztria, Belgium, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Izland, Írország, Olaszország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxembourg, Málta, Monaco, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, San Marino, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Vatikán.

Amennyiben más országból adná le rendelését, kérjük keressen bennünket közvetlenül emailen, így testreszabott szállítási ajánlatot tudunk adni Önnek.

Ha a Beillen termékeket euróval szeretné kifizetni, kérjük látogassa meg a Beillen EU honlapot.


Fizetés

Az online fizetés a Stripe rendszerén keresztül lehetséges:  Visa, MasterCard, Apple Pay, Google Pay is használható a fizetéshez.
 
A fizetési folyamat utolsó lépésében a megrendelés megerősítésére kattintva a böngészőprogram a Stripe biztonságos fizetési oldalára ugrik, ahol titkosított (SSL) csatornán keresztül bonyolíthatja le a tranzakciót. Kártyájának adatait csak a Stripe rendszernek kell megadnia, ezek az adatok nem kerülnek vissza webáruházunk rendszerébe, így nem is tároljuk azokat.

A tranzakció befejezését követően automatikus levélben értesítjük a megrendelés feldolgozásáról. Minden tranzakció ellenőrzésre kerül. Ez az ellenőrzés akár egy napot is igénybe vehet. Az árut kizárólag az ellenőrzés befejezését követően tudjuk elindítani. A megrendelés státuszának változásait minden esetben jelezzük emailen.
 
Ha nem akar kártyával fizetni, válassza a közvetlen banki átutalást. Felhívjuk a figyelmet, hogy a megvásárolt árut csak az összeg bankszámlánkra való beérkezését követően tudjuk átadni a szállítást végző cégnek. Az átutalás elindításához szükséges adatok a vásárlási folyamat utolsó lépésében, a megrendelés megerősítését követően lesznek láthatók.


A megrendelés lemondása

A megrendelést díjmentesen lemondhatja, mielőtt értesítést kap arról, hogy az árut átadtuk a szállítást végző cégnek. Ebben az esetben a teljes kifizetett összeget - az áru vételárát plusz a kifizetett szállítási díjat - visszatérítjük. A visszatérítés maximum 15 napot vehet igénybe, a banki átfutást is beleszámítva.


Elállás

Bár úgy gondoljuk, hogy vásárlóink minden bizonnyal elégedettek lesznek termékeinkkel, természetesen minden vevőnknek lehetősége van a vásárlástól való feltétel nélküli elállásra a termék átvételétől számított 14 napon belül. A visszaküldött termék árát visszatérítjük, vagy azt más termékre cseréljük, a vásárló választása szerint.

A következő szabályok érvényesek a visszaküldött árukra.

1. Sérült áruk értékét csak abban az esetben térítjük vissza, ha a termék a szállítás közben sérült meg. A sérülten érkezett árukról tájékoztatást kérünk a kiszállítást követő 24 órán belül. A termék nem rendeltetésszerű használatából eredően meghibásodott vagy sérült termék árát nem térítjük vissza.
2. A termék csomagolásának és dokumentációjának megőrzése nem feltétele a visszatérítésnek, ennek ellenére kérjük vásárlóinkat, hogy lehetőség szerint ezekkel együtt juttassák vissza a megrendelt árut. A termékekkel esetleg együtt csomagolt alkatrészek (pl. kábelek) hiánya esetén fenntartjuk a jogot az alkatrész árának levonására.
3. A visszatérítéshez kérjük juttassák el hozzánk a termék eredeti számláját.
4. Ha nem személyesen juttatják vissza az árut, kérjük olyan szállítási megoldást válasszanak, amelyik biztosított és nyomonkövethető. Fontos tudni, hogy a visszaküldés során eltűnt vagy megsérült/megsemmisült árukért nem vállalunk felelősséget. A visszaküldés költsége a vevőt terheli.
5. A csomagot irodai címünkre kérjük eljuttatni. A cím az áruval küldött kereskedelmi számlán és weboldalunk Elérhetőségeink menüpontja alatt is megtalálható.

A visszatérítéseket minden esetben azon a fizetési csatornán keresztül teljesítjük, amin keresztül az áru vételára számlánkra érkezett. A visszatérítés kedvezményezettje kizárólag a vételár kifizetője lehet. A visszatérítés határideje maximum 15 nap, a belföldi banki átfutást is beleértve.


Garancia

Termékeink rendelkeznek a CE (Conformité Européenne) jelöléssel. Minden termékünk megfelel a RoHS (Restriction of Hazardous Substances Directive) direktvának.

A webáruházunkban megvásárolt Beillen akkumulátorokra és akkumulátortöltőkre két év garanciát vállalunk.

A meghibásodott terméket javítjuk vagy új, azonos paraméterekkel rendelkező termékre cseréljük. A hibás termék visszaküldése előtt kérjük tájékoztasson bennünket emailen vagy telefonon a meghibásodás tényéről, és olvassa el az Elállás alcím alatt található tájékoztatást is.

A Plenum Kft. garanciális felelősségvállalása érvényét veszti, amennyiben a termék meghibásodása nem rendeltetésszerű használat, helytelen telepítés, módosítás (beleértve a terméken elhelyezett matricák eltávolítását, a termék szétszerelését, külső burkolatának eltávolítását), baleset vagy rongálás következménye.